Sidor

lördag 31 mars 2012

Hallontårta



Tårtbotten
100 gram mjölkfritt margarin
2 dl rismjöl
1 dl socker
1,5 dl potatismjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
5 msk äppelmos
1 dl varmt vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en springform ca 22 cm i diameter med mjölkfritt margarin och rismjöl.

Smällt smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner smällt smör, äppelmos och varmt vatten.Vispa till smeten är jämn. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Kontrollera med en sticka att kakan är helt kladdfri i mitten. Låt kakan svalna. Skär den sedan i tre delar.

På den här tårtan hade jag hallonsylt och tinade hallon på ena botten och rapsy vaniljkräm på den andra. Tårtan är sedan spacklad med hallonsmörkräm och med tinade hallon på toppen.

Hallonsmörkräm
ca 100 gram mjölkfritt margarin
ca 175 gram florsocker
lite vaniljpulver
1 dl hallon

Tina 1 dl hallon och pressa dem genom en finmaskig sil. Vispa margarinet luftigt, blanda i florsocker, lite i taget. Blanda sist i vaniljpulver och hallonpuren.

1 kommentar: